Recepta:
Ingredients per a 4 persones: 1 porro gran, ¾ de kg de bolets, oli, sal, pebre, julivert, beixamel i parmesà ratllat o similar.
Els bolets poden ser els que haurem collit al bosc o comprat al mercat. O fins i tot fora de temporada fet amb bolets secs i rehidratats (trompetes, camagrocs, ceps, moixernons…)
Una bona recepta és la que porta trompetes, camagrocs i rossinyols. Si la feu fora de temporada i teniu bolets secs o teniu pocs bolets frescos, es pot allargar amb xampinyons que agafen molt bé el gust dels altres bolets.
– Triar i rentar els bolets, tallar-los en bocins i deixar escórrer.
– Rentar i tallar el porro en juliana fina.
– Preparar una beixamel lleugera sense nou moscada (altera el gust dels bolets) i reservar.
– Ofegar el porro en una cassola amb oli i una mica de sal, quan sigui mig cuit afegir els bolets i deixar coure fins que casi s’hagi evaporat tota l’aigua.
– Afegir el julivert tallat ben petit i una mica de pebre i corregir de sal.
– Afegir la beixamel a la cassola dels bolets, La quantitat de beixamel va a gust de cuiner.
– Abocar en una safata que pugui anar al forn, afegir el formatge ratllat (pot no portar formatge) i gratinar.
Montserrat Aguasca